четвер, 1 грудня 2022 р.

 

До 300-річчя народження мандрівного філософа, просвітителя, педагога та поета Г.С. Сковороди учні 9 класу працювали над проєктом «Наш портрет Г.Сковороди». Діти об’єдналися у 5 груп та досліджували такі  теми : «Життєпис проповідника філософії та свободи», «Творчий доробок ВАР-САВИ», «Афоризми українського Сократа», «Пам'ятники, скульптури, погруддя видатному богослову. Портрети» та «Педагогічна та філософська спадщина гуманіста-просвітителя». Результат проєкту – створення сайту «Світ ловив мене та не спіймав», який доповнюється новою інформацією.

Учні 6 класу познайомилися з постаттю Г.С. Сковороди, переглянувши мультфільм  - БОГДАН ЛОГВИНЕНКО (UKRAЇNER) ПРО СКОВОРОДУ. 4 серія «Книга-мандрівка. Україна», - познайомилися з байками Григорія Савича та провели бесіду про «силу» прочитаних байок.

Одинадцятикласники поділилися своїми роздумами  про афоризми видатного митця,  пояснили їх значення, адже влучні вислови філософа - це історія безнастанних шукань духовно багатогранної людини, яка невтомно пропагувала ідеали правди, добра, духовної краси, гуманізму.

Вч. Назаренко С.П.

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...